Bildcollage med texten Välkommen till Näringslivsparlamentet Västernorrland 2024 mot blå bakgrund. Foto med människor i kontorsmiljö i bakgrunden.

Västernorrlands företagare tar plats i politiken - Näringslivsparlamentet 2024 stärker dialogen mellan näringsliv och beslutsfattare

2024-09-26 09:47

Region Västernorrland och Handelskammaren Mittsverige arrangerar för fjärde gången Näringslivsparlamentet den 27 september. I årets näringslivsparlament får företagare göra sina röster hörda i ett antal frågor där det är av vikt att Västernorrland talar med en enad röst gentemot nationell nivå.

- Näringslivsparlamentet ger företagare chansen att göra sina röster hörda i politiska frågor– en mötesplats där politik och näringsliv möts för att bygga en gemensam förståelse kring framtidens tillväxtfrågor. Det regionala näringslivet och politiken behöver den här mötesplatsen för dialog och förståelse för våra gemensamma utmaningar och budskap, säger Glenn Nordlund (S), ordförande regionstyrelsen, Region Västernorrland.

Riktar blickarna mot nationell nivå

I år ligger fokus på nyckelområden där åtgärder måste sättas in för att Västernorrland ska stärka sitt näringsliv givet de förändringar som sker, både i vår omvärld och i vår region. Syftet är att regionen med en gemensam röst ska kunna föra fram budskap och ståndpunkter mot regering och riksdag.

- Handelskammaren och Region Västernorrland har under de senaste åren jobbat bland annat genom Näringslivsparlamentet med att skapa en samsyn kring de regionala prioriteringarna. Vi anser att vi nu har kommit till den punkten att vi har den samsynen och förståelsen. Därför riktar vi nu blickarna mot nationell nivå där många beslut fattas som ger förutsättningar för den hållbarhetsomställning som nu sker i vår region och i hela norra Sverige, säger Oliver Dogo, vd, Handelskammaren Mittsverige.

Under Näringslivsparlamentet inleds varje fokusområde med en beskrivning av området ur ett regionalt perspektiv för att ge underlag till, och sätta fart på diskussionen och frågeställningarna. Årets fokusområden är: 

  • Platsattraktivitet och mottagande
  • Nationellt finansierad utbildning
  • Konkurrenskraft – Genom tillgång till billig och grön energi

Läs mer om Näringslivsparlamentet här:

Västernorrland – Handelskammaren Mittsverige (midchamber.se)

 


Tillbaka till toppen