Tomas står framför sjuktransportbilen

Tomas i Sollefteå: ” Viktig att jobba med något där människan är i fokus”

2024-08-12 08:00

Efter 18 år inom handel sadlade Tomas Sandberg om och utbildade sig till undersköterska. Nu är han en del i teamet som ingår i den nystartade sjuktransportverksamheten i Sollefteå.

Vilka faktorer var avgörande för ditt val av jobb?

- En bidragande faktor när jag sökte min nuvarande tjänst var att få ingå i ett team, och samtidigt starta upp det här nya projektet med sjukvårdstransport i Västernorrland. Sedan lockar det såklart lite extra att kunna plugga vidare till ambulanssjuksköterska eller ambulanssjukvårdare. Jag kommer från en lång karriär inom handelsbranschen och för mig har det alltid handlat om att sätta kunden i fokus. När jag beslutade mig för att sluta var frågan vad jag skulle hitta på? En sak visste jag och det var att jag ville fortsätta att jobba med något där människan är i fokus.

Vad gjorde du innan du började på ditt nuvarande jobb?

- Jag jobbade på mat- och möbelvaruhus här i Sollefteå i 18 år. Jag var bland annat butikschef, säljchef och kolonialansvarig. De senaste 6 åren har jag jobbat som personlig assistent, samtidigt som jag pluggade. Jag blev färdig undersköterska i oktober 2023 efter att ha läst 1,5 år på distans.

Vilka är dina bästa tips att för att trivas på jobbet?

- Att ha högt i tak och vara rak och ärlig. Gärna skoja och skratta när tillfälle ges. Att ha aktiviteter utanför arbetsgruppen och träffas utan "kostymen" på är också viktigt.

Faktaruta: Tomas Sandberg

Ålder: 42
Familj: Sambo, två äldre döttrar och en på 4 år.
Fritidsintressen: Styrketräna, vara med familj och vänner. Vara ute i friska luften
Detta visste du inte om mig: Jag har spelat dart i division 2


Tillbaka till toppen