En hissad samisk flagga

Samiskt residens i Västernorrland 2024

2024-03-15 11:21

Region Västernorrland erbjuder samiska kulturskapare att ansöka om ett residens för att utveckla sitt skapande. Syftet med residenset är att främja samisk kultur i Västernorrland.

Residenset vill ge möjlighet för en kulturskapare till fördjupat arbete i samverkan med regionala kulturinstitutioner och verksamheter.  

- Det samiska residenset har bidragit till fler initiativ och även till att samisk kultur tar mer plats i Västernorrland idag än för några år sen. Våra samarbeten med sameföreningarna och kulturverksamheter är viktiga för länets utveckling och vi är glada att vi tillsammans kan utlysa residenset igen, säger Maria Oldenmark, kulturchef, Region Västernorrland.

Samarbete mellan flera aktörer 

Region Västernorrland och Statens Kulturråd finansierar projektet som är ett samarbete mellan länets två sameföreningar, Noerhtenaestie och Orrestaare saemien sibrie, de regionala kulturinstitutionerna/verksamheterna Film Västernorrland, Regionbibliotek Västernorrland, Hemslöjdskonsulenterna i Västernorrland, Västernorrlands Museum och Konst Västernorrland. 

Ansökan 

Mer information om hur du ansöker:  

Region Västernorrland - Samiskt residens (rvn.se) 

 


Tillbaka till toppen