Ny ordförande utses senare under hösten

Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) avslutar sitt uppdrag

2024-08-20 13:34

Socialdemokraterna Västernorrland meddelar idag att Glenn Nordlund (S), väljer att avsluta sitt uppdrag efter nästan sex års tid som ordförande för regionstyrelsen i Västernorrland.

Glenn Nordlund, som tillträdde i rollen som regionstyrelsens ordförande efter valet 2018, har nu bestämt sig för att inte ställa upp till val för ytterligare en mandatperiod. Han bedömer att det nu är en lämplig tidpunkt att kliva av,  ungefär halvtid in på den här mandatperioden.

- Vi har just lagt budgeten, vi har tagit steg ett i strukturutredningen och effektiviseringsarbetet inom administrationen är i gång så nu finns möjligheten att sätta en ny ledare på plats innan en nästa budgetprocess startar och innan beslut om steg två i strukturutredningen. Det känns också tryggt att kunna konstatera att det politiska ledarskapet för regionen vilar på en stabil majoritet med en kompetent förvaltningsledning på plats, säger Glenn Nordlund (S).

Har hanterat stora utmaningar

Glenn Nordlund har under åren som ordförande i regionstyrelsen haft flera stora utmaningar att hantera, som exempelvis som pandemin, Rysslands invasionskrig mot Ukraina med fokus på beredskap- och säkerhetsfrågor och de efterföljande ekonomiska konsekvenserna av kriget.

- Men vi kan glädjas åt att Sveriges regioner nu äntligen står samlade för krafttag mot hyrbolagen och att vi har byggt upp en nationell högspecialiserad ätstörningsvård. Vi har också gjort stora investeringar i operationssalar i Örnsköldsvik och utbyggnation av rättspsykiatrin i Sundsvall, säger Glenn Nordlund (S).

Ny ordförande utses senare under hösten

Innan Glenn Nordlund formellt kliver av sitt nuvarande uppdrag i Region Västernorrland ska nu Socialdemokraterna utse en ersättare och därefter kan en ny ordförande för regionstyrelsen väljas in, vilket troligen sker på något av regionfullmäktiges möten i oktober eller i november.

- Nu kommer jag framöver att fokusera mer på min hälsa och självklart spendera mer tid med min familj, säger Glenn Nordlund (S).

Kontakt

För frågor eller övrig information, kontakta:

Glenn Nordlund (S), 070-558 81 53

Peder Björk (S), 070 190 12 91


Tillbaka till toppen