Under förra veckan (vecka 41) arrangerade Region Västernorrland sin årliga praovecka för elever i årskurs 9.
Under förra veckan (vecka 41) arrangerade Region Västernorrland sin årliga praovecka för elever i årskurs 9.

Praovecka med fullspäckat program på regionens sjukhus

2024-10-18 15:00

Under förra veckan (vecka 41) arrangerade Region Västernorrland sin årliga praovecka för elever i årskurs 9. Tolv elever per ort besökte Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteås sjukhus och fick under fem dagar chansen att lära sig mer om vården och några andra av regionens verksamheter.

Eleverna både besökte och fick besök av arbetsplatser som HR, laboratoriemedicin, folktandvård och akutmottagningar. I slutet av veckan avslutades praon med en frågestund där eleverna kunde ställa frågor till yrkesgrupper de inte hunnit träffa. Eleverna uttryckte att de uppskattade de praktiska momenten mest och att de fick testa på flera intressanta arbetsuppgifter.

- Det var kul att få testa olika yrken och se hur de jobbar. Vi har lärt oss mycket och skulle gärna besöka ännu fler avdelningar i framtiden, säger en av eleverna i sin utvärdering.

Eleverna lämnade också förslag på avdelningar de gärna skulle vilja besöka nästa gång, där bland annat psykiatrisk akutmottagning, kardiologen och ögonmottagningen nämndes.


Tillbaka till toppen