David Sandberg och  Anders Sjödin båda fysioterapeuter vid Fysioterapin, Sundsvalls sjukhus.
David Sandberg och Anders Sjödin båda fysioterapeuter vid Fysioterapin, Sundsvalls sjukhus.

Nytt system ger bättre stöd för patienternas rehab

2024-10-07 09:53

Patienter i Region Västernorrland får nu större valfrihet och möjlighet till bättre uppföljning i sin rehabilitering. Med ett nytt digitalt system kan träningsprogram delas via en app, vilket ger patienter enkel tillgång till övningar och möjlighet att följa sitt program var de än är.

- Med det här systemet kan vi erbjuda ett mer flexibelt stöd för patienterna, vilket gör deras rehabilitering både enklare och mer anpassad till deras behov, säger Anders Sjödin, fysioterapeut på Fysioterapin vid sjukhuset i Sundsvall.

Det nya verktyget gör det möjligt för fysioterapeuter, arbetsterapeuter och logopeder att skapa och dela träningsprogram digitalt. Patienterna kan se övningar i form av korta filmer och få påminnelser om sin träning. De kan också lämna feedback, vilket ger vårdpersonal bättre insikt i hur behandlingen fungerar och gör det lättare att justera träningen vid behov. För de patienter som väljer att använda appen skickas en inbjudan till deras e-post från den terapeut som skapat programmet.

Flexibilitet för patienten

Den nya lösningen innebär att patienter kan följa sin rehabilitering på ett smidigt sätt. För dem som föredrar andra alternativ finns även möjlighet att få sitt träningsprogram utskrivet på papper eller skickat via e-post.


Tillbaka till toppen