Eric Arelöf

Eric Arelöf belönas för utveckling av mammografin

2024-05-27 14:34

Eric Arelöf, chef för mammograficentrum, belönas som ”Årets processledare”. Han har bland annat utvecklat en nationell utbildning, driver införandet av mammografiregistret och arbetar för ett mer jämlikt deltagande i screeningen.

Förutom att Eric Arelöf är chef för mammograficentrum är han sjukvårdsregional processledare för bröstcancerscreening. Utmärkelsen delas ut av av Regionalt Cancercentrum (RCC).

- Målet för mig som processledare är att öka kvaliteten i vårdprocesserna, förbättra tillgängligheten, skapa förutsättningar för samverkan och informationsutbyte, korta väntetider, samt effektivisera och frigöra resurser. Det handlar om att utveckla cancervårdens processer utan att organisatoriska gränser är ett hinder, säger han.

Unik vidareutbildning

Ett av Eric Arelöfs stora projekt har varit att initiera Sveriges första och enda vidareutbildning mot bröstcancerscreening. Mammografin rustar sig för framtiden - RVN Intranät. Den syftar bland annat till att öka kunskapen om jämlik hälsa genom att nå alla grupper i samhället i högre utsträckning.

- Jag är även stolt och glad över att vi under mina år som processledare lyckats förhandla fram ett regionalt avtal för anslutning till kvalitetsregistret för mammografi och för att jag har fått möjligheten att var med och skriva det första vårdprogrammet för bröstcancerscreening, säger han.   


Tillbaka till toppen