Diana Eriksson sitter vid sitt skrivbord

Diana Eriksson ”Jag trivs verkligen med mitt jobb”

2024-06-24 08:00

Av Region Västernorrlands omkring 6 800 medarbetare har Diana Eriksson varit anställd längst tid av alla. Hon började som 18 åring och har nu varit regionen trogen i 49 år!

Imponerande, vad arbetar du med?

- Jag jobbar som medicinsk sekreterare på primärvårdsrehab i Skönberg där jag har hand om det administrativa och är en ”alltiallo”. Jag jobbar även som administratör på fotvården och skriver några timmar åt en hälsocentral.

Vad är det bästa med ditt jobb, som har gjort att du stannat så länge?

- Det mesta, framför allt älskar jag att skriva journaler. Jag får jobba självständigt och upplever att jag har stor frihet, men såklart under ansvar. Jag jobbar delvis hemifrån och kombinationen med att träffa kollegorna och det att kunna arbeta flexibelt på distans tycker jag är toppen. Jag trivs verkligen med mitt jobb.

Vilka faktorer var avgörande för ditt val av yrke och arbetsplats?

- När jag började jobbade jag på budcentralen, som det hette då. På fredagseftermiddagarna var jag på lungkliniken och hjälpte läkarsekreterarna där. Jag tyckte att de hade så mysigt, det var fika, pianospel och de satt och stickade i pauserna. Där och då bestämde jag mig för att gå läkarsekreterarutbildningen, som var i Örnsköldsvik.

Hur har ditt jobb förändrats sedan du började?

- Massor, det går inte att jämföra. Det var ju elektrisk skrivmaskin i alla fall, med band som man spelade upp och skrev av. På vårdcentralen skrev man hela bandet med alla patienter på ett blad med klister på baksidan och sedan skar man av för varje patient och klistrade in i respektive journal. Så det gällde att vara supernoggrann så att det inte blev fel! Jag kommer ihåg min första dag på en vårdcentral där jag istället för att spola tillbaka bandet råkade tömma allt innehåll innan jag hade skrivit av det. Jag vågade nästan inte gå till läkaren och berätta, men han var jättesnäll och dikterade om hela bandet.

Vad är ditt bästa tips för att trivas på arbetsplatsen?

- Det är ju viktigt att alla behandlas rättvist och att man hjälper varandra vid hög arbetsbelastning och så vidare.

Du fyller snart 67 år, hur länge planerar du att stanna?

- Planen är att sluta i februari, mars nästa år. Men det vore ju kul om man kunde uppnå 50 år som anställd, så vi får väl se när det blir.

Faktaruta

Namn: Diana Eriksson
Ålder: Snart 67
Familj: En dotter och två barnbarn
Fritidsintressen: Inredning, trädgård, svamp- och bärplockning. Resor. Gå på loppisar och auktioner

Diana i skogen ny.jpg

 


Tillbaka till toppen