Cyklist som cyklar i naturen i skogsmiljö

Årets kandidat till Stora turismpriset 2024 är framröstad - Södra Berget Bike Arena tävlar för Västernorrland

2024-09-27 14:33

Nu står det klart att Västernorrland representeras av Södra Berget Bike Arena i den nationella tävlingen Stora turismpriset. Priset delas ut till en organisation som arbetar med sin verksamhet på ett innovativt och hållbart sätt samt delar med sig av kunskap för att utveckla en hållbar besöksnäring.

- Vi tycker att det är otroligt roligt att vi på Södra Berget Bike Arena blivit framröstade att representera Västernorrland i riksfinalen för Stora turismpriset. Redan nu efter ett par säsonger ser vi att vi har en hel del tillresta besökare i arenan. Våra gäster från andra platser kommer från Sveriges alla hörn men även övriga Europa. Det kommer vara knivskarp konkurrens i finalen som kommer gå av stapeln i Stockholm i början på december. Vi kommer stolt hålla Västernorrlands fana högt för att visa vilken fantastisk plats det är att besöka, säger Björn Vesterlund, Arenachef Kultur och fritid, Sundsvalls Kommun.

- Vi är mycket glada över att Södra Berget Bike Arena har gått vidare till finalen i det Stora Turismpriset. Med sin unika cykelupplevelse i en fantastisk miljö och sitt fokus på hållbara naturupplevelser bidrar de inte bara till en positiv utveckling av Södra Berget, utan stärker också Destination Sundsvall som en attraktiv året-runt-destination, säger Fredrik Eriksson, destinationschef på Destination Sundsvall.

De övriga nominerade kandidaterna som deltog i den regionala omröstningen var Docksta sko och High Coast Distillery, som även de bidrar till utvecklingen av Västernorrlands och Sveriges turism.

Nationell vinnare utses i december

Vilken aktör i Sverige som vinner det nationella priset tillkännages under prisceremonin som äger rum i december. Den sker i samband med konferensen Besöksnäring på agendan. Vinnaren av kandidaterna i Västernorrland belönas med 10 000 kronor. Den nationella vinnaren belönas med 100 000 kronor.

Om Södra Berget Bike Arena

På Södra Berget i Sundsvall, cirka 230 meter över havet, ligger Södra Berget Bike Arena. Här cyklar du i norrländsk skogsmiljö med utsikt över Sundsvalls stenstad. Arenan erbjuder olika cykelleder, från gröna till svarta, och innehåller träbroar och hopp för en spännande upplevelse. Den lockar både entusiaster och nybörjare. Södra Berget Bike Arena fokuserar på hållbarhet och tillgänglighet. Cykling är gratis för barn, och en mindre avgift för ungdomar och vuxna säkerställer hög underhållsnivå.

En 800 meter lång tillgänglighetsbana finns för rullstolar och gående. Genom miljövänliga metoder och lokala samarbeten bevaras naturen. Arenan bidrar till områdets utveckling, med fler arbetstillfällen, förbättrad folkhälsa och hållbar turism, vilket ökar attraktionskraften för både lokalbefolkningen och besökare.

Läs mer om övriga kandidater på Tillväxtverkets webbsida 

Södra berget bike arena (sodrabergetbikearena.se)


Tillbaka till toppen