Porträttbild av Anders Segebo och en exteriörbild av Regionens hus i Härnösand
Anders Segebo blir ny servicedirektör

Anders Segebo blir ny servicedirektör

2024-08-07 09:00

Nu står det klart att det är Anders Segebo som från den 1 januari 2025 tillträder tjänsten som servicedirektör i Region Västernorrland. Han kommer närmast från en chefsbefattning i PostNord Sverige.

- Jag är glad att vi kunnat rekrytera Anders Segebo till rollen som servicedirektör. Han är en erfaren chef med mycket goda kunskaper inom flera av de ansvarsområden som organisationen Stöd och service ska driva. Att han är lokalt förankrad i Västernorrland ger goda förutsättningar för en långsiktighet i arbetet med att utveckla organisation och tjänster inom ramen för Stöd och service, säger regiondirektör Åsa Bellander.

Får en nyckelroll

Anders Segebo är född i Härnösand och flyttade till Timrå som 5-åring där han växte upp, numera bor han i Sundsvall. Han har haft flera chefsbefattningar, bland annat har han varit regionchef i Post Nord och Menigo samt Vd i Hushållningssällskapet. Han har även erfarenhet av förändringsledning och kommer att få en nyckelroll med att bygga en modern serviceorganisation med fokus på samverkan och effektiva processer.

- Jag vill ha ett arbete där jag kan göra skillnad och nytta för samhället. Jag är inte rädd för att folk har synpunkter, det menar jag bara är ett bevis på engagemang. Region Västernorrland som helhet har ett otroligt viktigt uppdrag för länets invånare som jag ser fram emot att ta tag i. Det kommer att bli en både utmanande och stimulerande uppgift, säger Anders Segebo.

Kristina Heed som idag är tillförordnad fastighets- och servicedirektör kommer att fortsätta vara det året ut. Anders Segebo börjar jobba i regionen den 1 oktober, men tillträder tjänsten som servicedirektör formellt vid årsskiftet då den nya organisationen för regionledningsförvaltningen träder i kraft.

Stöd- och serviceområde

  • Regionledningsförvaltningen ska omstruktureras så att förvaltningen bildar den stöd- och serviceorganisation som matchar kärnverksamheternas behov till år 2030.
  • Regionledningsförvaltningens framtida organisation förhandlades och beslutades före sommaren. Det arbete som genomförs med ny styrmodell, förändrade arbetssätt och processer ska ge en besparing på totalt 50 miljoner kronor till år 2027.
  • Området, som omfattar drygt 650 medarbetare, kommer att ledas av den nya servicedirektören. Verksamheter som ingår är bland andra kök, transport, städ, vårdteknik, hjälpmedel, företagshälsovård och fastighetsdrift samt flera stödfunktioner inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation och säkerhet.
  • Serviceområdet kommer att behöva identifiera vad regionens bör utföra själva, vad som kan göra tillsammans med andra aktörer och vad som blir mest effektivt att externa aktörer gör.

Tillbaka till toppen