Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet.

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 22

Måndag

Stuvad pyttipanna med rödbetor och stekt ägg
Veganskt: Pyttipanna med rödbetor och stekt ägg

Tisdag

Fiskgratäng med sparris och kokt potatis
Veganskt: Vegansk gratäng

Onsdag

Pannbiff med lök, kokt potatis och brunsås
Veganskt: Vegansk biff med paprikasås och kokt potatis

Torsdag

Lunchkorv med stuvad vitkål och kokt potatis
Veganskt: Vegansk korv med stuvad vitkål och kokt potatis

Fredag

Schnitzel cordon bleu med rödvinssås och stekt potatis
Veganskt: Schnitzel med stekt potatis
Dessert: Äppelpaj med vaniljvisp

Lunchmeny vecka 23

Måndag

Stekt fisk med kokt potatis och remouladsås
Veganskt: Broccolimedaljonger med kokt potatis och fetaostsås

Tisdag

Skinkfrestelse
Veganskt: Veganbitar med ris och pepparsås

Onsdag

STÄNGT

Torsdag

STÄNGT

Fredag

STÄNGT

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen