Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet. 

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Lunchmeny vecka 47

Måndag

Pastagratäng med bacon och ädelostsås
Veganskt: Pastagratäng med ärtprotein och grönt

Tisdag

Risotto med stekt ägg och sweetchili crème fraiche
Veganskt: Vegansk risotto

Onsdag

Köttgryta på två sorters kött med nudlar eller kokt potatis
Veganskt: Kikärtsgryta med nudlar eller kokt potatis

Torsdag

Stekt sej med romsås och kokt potatis
Veganskt: Panerad rotselleri med örtcrème och kokt potatis

Fredag

Fläskkarré med klyftpotatis och gräddsås samt varma morötter
Veganskt: Vegetarisk moussaka
Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.


Tillbaka till toppen